"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yıl: 2021

Miami’deki Festivaller

Miami Festivaller ve Etkinlikler

Her yıl düzenlenen birbirinden ilgi çekici festival ve etkinliklere ev sahipliği yapan Miami yıl boyunca canlılığı ile ziyaretçilerinin ilgi odağı oluyor. Gezinizi  bunlardan birine denk getirmek keyifli olacaktır. Miami festivaller ve etkinlikleri aylara göre sıralayacak olursak:

Art Deco Weekend: Ocak ayının ortası gibi düzenlenen festivalde: sanat sergileri, geçit törenleri, müzik performansları, moda gösterileri, yürüyüş turları vs. 80’den fazla etkinlikle Art Deco Historic District‘in kalbini keşfedeceksiniz. Her yıl 400.000’in üzerinde katılımcı ile kutlanan festival döneminde Miami’de bulunmak keyifli olacaktır.

Eskişehir

Porsuk Çayı - Eskişehir
Porsuk Çayı – Eskişehir

YAŞANACAK ŞEHİR ESKİŞEHİR

Onur’un çocukluğunun bir bölümünün geçtiği Eskişehir’e, defalarca gelmemize rağmen şöyle tarihini ve dokusunu hissederek gezdiğimizi söyleyemeyiz. Bu seferki Eskişehir gezimiz, burada yaşayan kuzenlerimizin rehberliğinde  farklı olacaktı 😊. Ve iki gece kaldığımız Eskişehir’den “bu şehirde yaşanır” diye ayrıldık…

Pok-A-Tok

Arkeoloji Müzesi - Meksika, Pok-A-Tok çemberleri
Arkeoloji Müzesi – Mexico City

Pok-A-Tok, Mezoamerikan Top Oyunu

Mayalar’a göre; Pok-A-Tok (Pok Ta Pok veya Pok Ta Tok), Aztek’lere göre Tlachtli diye bilinen top oyunu bugün Ulama olarak adlandırılıyor. Her Mezoamerikan antik kentinde en az bir tane olduğu tahmin edilen top sahalarının, yaklaşık 1300 tanesi bulunmuştur. Bilinen en eski top sahası; MÖ 1400 yılına kadar uzanıyor ve Paso de la Amada-Meksika’da bulunmuştur.  Günümüzde de keşifler devam ediyor.